Velkommen til Trohornet's kennel

Trohornet's kennel ønsker å avle gode jakthunder med de fantastiske egenskaper en vorsteh og pointer skal ha.onsdag 27. mars 2013

NM vinter AndøyaNM startet torsdag i et nydelig vær, klart og flott. Men litt sur vind. Det var NM -lag som først skulle av stabelen. Æ var lag-leder for KV og SV laget denne dagen. Artig å gå å følge lagene på en sånn dag. Annbefales for de som ikke har vært med på det før. Der blir det lagt til poeng for den jobben hver hund gjør i 15 min. Poengene legges sammen og det kommer frem hvem som har flest poeng. Det var Breton som gikk overlegent av med seieren i år, med 4 fuglarbeid totalt :)

Fredag var det tid for kvalifisering på NM første dag. Æ var veldig spent hvordan det ville gå med Frida og Trohornet's Vilje. Petite oppførte sæ rart (hormonelt), så forventingene til henne var ikke så store i grunn. Og som æ fryktet, hun ble slått i fugl og litt omstendig på spor i skogen. Så hun ble sendt hjem etter 1 slipp. Den avgjørelsen var helt greit. Kansje kommer hun i løp nu?
Valgte trekke hun fra Exit cup og heller prioritere å stille Black i AK 2 dager. Men så var det frida og Vilje.
Dagen gikk, og æ som ikke hadde så mye å gjøre, så vente tiden ble uuuuuuuendelig laaaaaang :)
Sent på dagen fikk æ tlf fra Frida. De hadde fått 1 VK kvalik. HURRA!! :D Dette er første hund fra mitt oppdrett som har fått 1 VK. Æ trur æ va like glad som Frida.


Frida og Vilje skulle intervjues og komme på tv siden Frida var den yngste deltageren under NM. Det var en ok reportasje av de nu mandag på NRK nordland. Bare synd at de fikk ikke med den største bragden, nemlig 1 AK dagen før semien. Her er link til sendingen der Frida og Vilje er med :) NRK sending fra NM vinter 2013 De røk ut under semifinalen på blytungt føre. Vet vi får se mer til disse i VK frmover!
Trohornet's Kennel gratulerer nok en gang, og håper dere drar ned til NM kongsvold høst ;)


Lørdag
Så var det Black sin tur i AK lørdag. Han starta kjempe bra og dommer likte han kjempe godt. Tungt føre,men det stoppa ikke Black i å få med sæ terreng! Lite fugl gjorde så han ikke fikk mulighet å vist hva han kan i fugl.
Han fikk en kjempe bra kritikk, bare se her :)
5,5,6,4,4,4
Black Tower går med imponerende fremdrift og flott flytende stil i et søk av meget stort format. Dekker terrenget med meget overbevisende bruk av vind og terreng uten å lykkes for fugl.
Æ e kjempe fornøyd! Ny dag i morgen.


På retur kjørte vi forbi den flotte øya Bleksøya, og det var et vakkert lys fra sola gjennom skyene. Måtte stoppe å ta et bilde med tlf. Synd man ikke har camera i nærheten når man trenger det..... Men mob bildet er bedre en ingen bilde.

Søndag var det ganske ufyselig vær i flekkan. Snø, hagl og sterk vind. Fauk godt på myrene.. Men Black søkte og gjor en god figur for dommer. :)

Her måtte vi stoppe og vente til hagl erlingen gikk over, så ikke mye. Æ måtte sette mæ ned på huk og beskytte Black litt for æ syns det va så ufyselig.. Å dette betale man penga før å gjøre på fritiden vår :)) Litt små gal vi som driv med fuglhund kansje ;p MEN en sunn hobby.Godt med hvilepose i sånt vær :) Black e like sort som posen, hehe :) På slutten av dagen måtte vi gå på ner siden av veien (nesten i fjæra) for å se etter fugl der, da vi hadde brukt opp terrenget vårt. Black fikk være med å å få et slipp til. Men desverre så var det ikke fugl å finne i hannes slipp. Men han gjorde en god jobb hele dagen, og han holdte koken. Han e en sterk hund med mye overskudd. Gleder mæ til fortsettelsen!


Nu e det påske og vi ska ha noen rolige dager for æ ska jobbe litt. Men håper på en tur eller to i fjellet for å trene litt og kose oss på hytta. Litt isfiske.
                                         
                                                   God påske folkens!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar