Velkommen til Trohornet's kennel

Trohornet's kennel ønsker å avle gode jakthunder med de fantastiske egenskaper en vorsteh og pointer skal ha.



fredag 28. september 2012

Lingonuddens Disa (Dina) x Black Luckys Ingo

                             Grovsmia's Kennel Jørn Åselid's  Disa og har fått 8 valper.

Da var ventetiden over og Dina har 8 søte valper i kassen. 5 gutter og 3 jenter. Og med mange herlige farger, 1 sort og hvit tispe, 3 herta 1 gutt og 2 jenter, 2 rød og hvite gutter, og 2 sorte gutter. Denne frøkna lurte mæ bra :) Æ var ganske sikker hun kom til å komme før termin dato, og at ho hadde nu sikkert ikke mer en 7 valper fordi æ syns ikke ho var så innmari stor. Men jaggu viste ho mæ "spillernytt" :)) Ho begynte å bli syk dagen etter termin, den 26 om ettermiddagen. Og den 27 om morgenen trodde æ at ho var ferdig med valpingen, da hadde hun fått 8 valper. en liten gutt var død født, så den fikk en "orntlig" begravelse. Hehehe... Sånn er det når man har barn med på denne morroa.

Dina spiste godt og æ vasket og gjorde det helt rent i valpekassen. Om ettermiddagen den 27 var æ og minstemann å kosa med mor og barn. Da vi plutselig oppdaget at Dina hadde fått en til gutt mens vi spiste middag. Godt den gutten kom sist for den var stor, 404 gr. :)
Dina har god matløst og melkeproduksjonen er i full gang. Valpene vokser og legger på sæ i rekord fart. Morro å ha valper igjen.
Håper Petite har tatt sæ, at Trohornet's kennel også får et kull i høst! Dette kullet er Jørn Åselid sitt kull og Jørn sin tispe, derfor heter valpene Grovsmia :)

Vi har nu lakt navn på noen valper bare for at dere skal klare å skille dem og vite forskjell på de.

Da kommer det en del bilder av de søte små. Ikke nøl med å komme med bestilling på valp mens det enda er noen ledig, enten til Jørn eller mæ.
Jørn har tlf 95191585, og mitt er 41463304. E-post ligger til høyre på siden her.

Kos dere med bilder av de små!




















































lørdag 22. september 2012

Derby oppdatering

Det ble en kort karriere for oss i derbyen i år. Vanskelige forhold og vanskelig fugl var vel mye årsaken til at mange røy ut i kvalifiseringen. Det var totalt 60 hunder som kunne gå videre til semifinale,men bare 49 klarte å komme dit. Ønsker alle venner og kjente lykke til i dag i semien!
Vi våknet til klarvær og -7 grader. En herlig dag i fjellet.

For Black sin del syns æ han jobba bra. Men i første slipp fikk han allerede 2 minus fordi makker støkket først 1 rype, så 1 til på samme plass. Dermed hadde han 2 sjangser i første slipp og ble rangert etter 1 runde som nummer 8 eller 9.
I 2 slippet var det nesten ikke vind drag i luften. Black søker opp mot mæ og blir borte bak en haug. Æ tenkte det var rart at han ikke kom frem, så æ gikk litt ned til venstre for haugen, og der kom det opp en stegg. Så æ regner med han hadde en kort stand. Så dermed var det 1 minus til i dette slippet, og totalt 3 minus og utgår.
Sånn er det i derby, harde bud. Men har hatt en fin tur likevel, og Black gikk godt under trening de 2 dagene der nede. Sånt biotop hefter ikke på fart og søk :))

Her er noen bilder fra turen.




lørdag 15. september 2012

Disa mor og tykk magen :)

Lingonuddens Disa venter valper med Black Luckys Ingo :) 
Ho har termin rundt den 25 september. Men tror hun kommer noen dager før termin. Hu har begynt å sige ned, og valpene arbeider seg bakover. 
Dette er Jørn Åselid sin tispe. Disa skal bo hos oss å ha valpene. Vi gleder oss!
For bestillinga av denne spennede kombinasjonen, ta kontakt med Jørn eller med mæ. Jørn har tlf 95191585.

Disa er en herlig god jakthund med et elskelig gemytt. Her er det trøkk selv med stor mage. Vi var ute en tur i går og ho e en herlig jakt hund. Ikke nøl med å sette dæ på valpeliste av denne spennede kombinasjonen!

Oppdatering kommer fortløpende når valpene er kommet.

Norsk Derby





Vi e klar!
Spenningen er stor til å ska delta på Norsk Derby igjen i år med Black. Drømte i går da æ sov før nattevakt at Black hadde et komplett fuglarbeid, så krysser fingrene for at man er sanndrømt :) Black er i allefall klar så vi ska gjøre vårt aller beste!
Ønsk oss lykke til.

Vi gjør som vi gjorde i fjor, reiser nedover mandag. Så får vi trent i terrenget der oppe før prøven. La hundene få føle terrenget litt før start. Ikke at æ trur Black bryr sæ om det ;)

Petite og Aiko

Da har Petite vært hos Ørntuas Aiko på parring, de parret seg 3 ganger. Og vi håper det blir mange flotte valper. Termin vil være rundt den 15 november!
Vil du ha en valp etter denne kombinasjon kan du ta kontakt for å komme på listen. Det begynner å fylles opp, så ikke nøl :)

Minstemann i huset er spent og håper på mange små. Han skulle passe godt på ho og fore ho godt mens æ og Black er på Norsk Derby.


søndag 2. september 2012

JUHU

Det gikk desverre ikke veien for oss i VK i går på Senja. Hun søkte godt i fin fart og stil,men det ble for mange minus med sjangse på fugl. Synd,men sånn er det i VK.

Mens Ørntuas Aiko til Stian Henriksen og Lise Nordås fikk 2 VK finale i dag på Kongsvold under NM høst. Gratulerer så mye til dere og til Ronny Hartviksen som førte han så bra. I går fikk han 2 VK semifinale. Kanon hund!

Vi gleder oss, og kan med dette meddele at Petite er kommet i løp nu i dag også :) Så kansje blir det flørt og parring allerede rundt neste helg under prøven på Saltfjellet.
Flaks at æ meldte på Black i UK.

Grattis til alle kjente som har fått premier i dag :)